Archive for maj, 2009

Batman: Ashes to Ashes

bloggbild36.jpg
En ca 20 minuter lång fan-film baserad på karaktären batman och den värld Frank Miller skapade i Sin City med en prislapp på 10 000 Euro, det är vad ni har att se på nedan. Trailer och lite making om postades tidigare så det finner ni nedan, nu borde ni dock luta er tillbaka och njuta av denna minst sagt snygga och stämningsfulla franska kortfilm.

Ashes to Ashes uppvärmning

bloggbild33.jpg
Inför release av Ashes to Ashes senare ikväll tänkte jag posta ett par klipp som visar stegvis hur specialeffekter lagts på i filmen för att skapa det speciella utseendet den har.

To Kako 2 Teaser

bloggbild17.jpg
To Kako är en grekisk zombiefilm filmad med DV-kamera 2005. I filmen blir en arkeolog biten av något monsterliknande nere i en grotta, varpå han blir smittad/infekterad. Viruset han smittats av gör honom till en människoblodstörstande hjärndöd zombie och hans bett sprider viruset vidare. Filmen är stundvis underhållande och alltjämt bisarr och fylld av karaktärer som är allt annat än verkliga och trovärdiga. Det hela är också förstås ofta för B för att vara något annat än drygt, men på det stora hela är det en skön zombie-film som helst bör ses med ett par öl och ett par kompisar. Ett plus är också de många härliga och uppfinningsrika zombieavrättningar och vändningar filmen har. Nu kommer alltså uppföljaren, To Kako 2, eller, ”To kako – Stin epohi ton iroon” som den heter. Av teasern att döma är den än mer skruvad än del ett, men förhoppningsvis med bättre skrivna karaktärer och dialog samt mer strömlinjeformad för att inte ha lika mycket dötid. Uppföljaren har även fått förstärkning av större stjärnor, bl.a. Billy Zane, som ses i trailern, som än en gång, är minst sagt skum, men också minst sagt högst intressant!

Som en liten notis kan jag också nämna att visa klipp från teasern är direkt tagna från första filmen, To Kako.

Pontypool Trailer

trailer_rubrik2.jpg
Kanadensisk zombie-skräck om några radiopratare inlåsta på sin raiostation mitt i en zombieinvasion som sprids genom ett virus i det engelska språket… Trailern ser lovande ut och storyn känns komiskt bra.

Batman: Ashes to Ashes Trailer

trailer_rubrik2.jpg
En fan-film om Batman starkt influerad av Rodriguez Sin City-filmatisering, och som verkar bryta Batmans avhållsamhet från att faktiskt mörde någon. Det hela ser i vilket fall grymt ut och filmen dyker upp inom ett par dagar hos Daily Motion så jag gör ett inlägg då också.

A Perfect Getaway Trailer

trailer_rubrik2.jpg
Vad som skulle bli en skön semester och ett avbrott från den stressiga vardagen övergår till en skräckfylld flykt och kamp för överlevnad i paradiset där ett kärlekspar bestämt sig för att jaga något mer spännande än djur. Med bl.a. Timothy Olyphant, Milla Jovovich och Steve Zahn, av regissören till Pitch Black och Chronicles of Riddick, David Twohy.

Pandorum Trailer 2

trailer_rubrik2.jpg
Varesig den förra trailern fångade erat intresse eller ej så borde ni se denna nya trailer för kommande sci-fi-skräckisen Pandorum, då den är helt fantastisk! Den här filmen klättrade precis i listan över filmer jag väntar mest på.

Pig Hunt

trailer_rubrik2.jpg
Hogzilla! Pig Hunt handlar om en grupp ungdomar som ger sig ut på jaktsemester för att försöka fälla den beryktade tretonsbesten kallad Hogzilla. Ingen vet riktigt om han finns eller inte, men de ska ta reda på det. Både en amerikansk och en Koreansk monstervildsvinsskräckis på Violent Cinema idag, vilken som blir bäst återstår att se.

Ny Koreansk monsterskräck

trailer_rubrik2.jpg
Chaw heter filmen och dess monster är ett enormt vildsvin som fått smak på kött, människokött. Barnbarn till den främste jägaren i byn hittas sliten i stycken i skogen, polisen tror först att det är ett vanligt mordfall, men farfar vet bättre, det är ingen människa som är ansvarig för det här… Landets främste jägare kommer till byn för att tillsammans med en polis och en ekolog ge sig ut på jakt efter besten i hopp om att förhindra fler dödsfall… Någonting säger mig att det kommer bli många fler innan de lyckas.

Legendary Assassin (2008)

omdome_rubrik.jpg
Legendary Assassin är en klassisk martial arts-rulle i nytappning med en uppstickare i huvudroll. Wu Jing (även känd som Jacky Wu) är förvisso inte helt färsk i filmvärlden, men han har inte riktigt nått stjärnstatus, än (åtminstone inte utanför Asien). Och han har verkligen inte regisserat någon av filmerna han varit med i tidigare, även om han bidragit till koreografins utformning. I och med Legendary Assassin bryter han dock ny mark då han agerar regissör sida vid sida med Chung Chi Li, vilken är en av huvudkoreograferna i The Jackie Chan Stuntman Team.

Filmen bjuder på en hel del skön action, och Wu Jing visar prov på stor potential. Det hela känns dock en aning tråkigt, oinspirerat och repetetivt. Vad gäller story så är det inget nytt under solen, de kör rakt på från punkt A till B utan några överraskningar eller chocker, vilket förvisso brukar vara bra i en sån här film, det hjälper till att lägga fokus på det man verkligen vill se, hård action. Och man har verkligen försökt få till det, men det är tyvärr bara försökt, för hur mycket de än försöker göra en martial arts-rulle i stil med 80-talets klassiker så saknas idérikedomen, de våghalsiga stuntsen och de oväntade och överraskade sätten att slåss som var talande för genren på den tiden. Allra främst saknas dock en riktig ärkefiende att ha en redig showdown med, och det ersätts med en mjäkig story om hur han slåss för en kärlek som utvecklas under filmen.

Även om jag inte är överentusiastisk så är det här dock helt klart en film jag gärna ser igen, och är bättre än väldigt mycket av det som släpps i genren nu för tiden. Wu Jings bästa roll ligger dock fortfarande i rollen som bad guy i Donnie Yen-rullen SPL.

Stundvis övertydliga wire-stunts och uddlös action håller nere betyget på en film som dock visar prov på stor potential från huvudrollen, samt har en del coola scener som gör den klart värd en titt. Med det sagt vill jag också påpeka att det här ändå är klart mycket bättre än majoriteten av de martial arts-actionfilmer som görs utanför Asien, men eftersom den nästan helt saknar coola karaktärer och sköna kommentarer lever den bara på sin action.

betyg3.png

En trailer som helt klart kommer ge er mersmak inkluderas nedan, för i slutändan rekommenderas ändå filmen till alla som gillar martial arts-film.

Sida 1 av 512345
Ninjavision
Blogg listad på Bloggtoppen.se Film/Tv Top Film & TV bloggarNöje och Underhållning BlogRankers.com SvenskaSajter.com - Den ständigt växande länkkatalogen Bloggparaden