Archive for augusti, 2009

Bronson (2009)

recension_bronson.jpg

Recensionen av Bronson publicerades första gången 8:e april, men återpubliceras nu på grund av Svensk utgivning av filmen.
I en intervju med Nicholas Winding Refn (regissör och manusförfattare) säger han blygsamt ”Jag stal allt från A Clockwork Orange och Scorpio Rising”. ”Allt” är förstås en grov överdrift, för vad det gäller är snarare känslan i filmen samt dess inspirationskälla. Gör man ett filmiskt porträtt av Storbrittaniens ökänt mest våldsamma fånge, hans resa genom fängelseanstalter och vad som tar honom dit, så finns det nog få filmer så bra att hämta inspiration från som de nämnda. Read the rest of this entry »

Inglourious Basterds (2009)

recension_inglourious_basterds
Inglourious Basterds; äntligen! En typisk Tarantino, fast ändå inte.

Ända sedan den dag jag först fick se Brad Pitt basunera ut att varje man under hans befäl var skyldig honom 100 nazistskalpar har jag gått runt med en nästan barnslig förväntan på den här filmen. Man förstod att här kunde man se fram emot en riktigt actionladdad film där den ultimata ondskan skulle ställas tå mot tå mot den mest typiske utav Hollywoods hjältar: den amerikanske soldaten. Read the rest of this entry »

Punisher: War Zone (2008)

recension_puisher_wz.jpg
Recensionen publicerades först den andre mars, med anledning av Svensk release återpubliceras den nu.

Huvuden krossas, huggs av och spetsas. Blodet sprutar och folk skriker i rädsla, chock och smärta. Samtidigt är det som om någon satt sig vid en synt där ljuden från de olika tangenterna är olika knakljud att döma av antalet ben som Frank (The Punisher) Castle lyckas bryta av. Read the rest of this entry »

To Kako 2 (Evil – In the Time of Heroes) Trailer

trailerrubrik_liten
De Grekiska zombiefilmskaparna bakom DV-kamerafilmade To Kako är tillbaka med större budget, bättre kameror och en film som man direkt förstår är uppföljare till To Kako. Read the rest of this entry »

Expendables växer!

bloggbild34.jpg
Bruce Willis har nu bekräftat sin medverkan i filmen, och det bl.a. i den eller de få scener där Arnold medverkar. Det här blir bätre och bättre för var dag som går!

Cargo Trailer

trailerrubrik_liten
Cargo är en klaustrofobisk sci-fi-thriller, från Schweiz! Och den ser ut att bli riktigt bra, tack och lov, då den legat i produktion i nära 10 år. Read the rest of this entry »

Bodyguards and Assassins

trailerrubrik_liten
Jag postade för ett tag sen ett promo-klipp för Bodyguards and Assassins med bl.a. Donnie Yen i huvudroll, så nu när det kommitr en trailer måste jag såklart posta den också, för som jag skrev då, allt med Donnie Yen är intressant. Read the rest of this entry »

Machete, Zombieland, Ong Bak 2 och Enter the Dragon

bloggbild2.jpg
Det här blir ytterligare ett sammanfattande inlägg där jag går igenom flera ”viktiga” saker som skett. Jag brukar för det mesta hålla mig från att skriva om diverse rykten som florerar på nätet gällande olika filmer, mest för att det hela tiden är så många att den riktiga informationen nästan drunknar i strömmen av påståenden, önskemål, förhoppningar och rena lögner. Ibland gör jag dock undantag för att jag själv hoppas så hårt på dess sanning. De senaste ryktena som hamnade på min radar var Robert De Niro, Steven Seagal, Don Johnson (Miami Vice och Marlboro Man), Lindsay Lohans, Jessica Alba och Michelle Rodriguez medverkan i Machete. I det främst De Niro, Seagal, Alba och Johnsons medverkan.. Något som nu tydligen bekräftats av produktionsbolaget enligt Variety! Utöver detta får vi även återse Cheech Marin som spelar Machetes bror (prästen) i fake-trailern som inte längre är fake, samt Jeff Fahey som är J.T (Michael Biehns karaktärs bror) i Planet Terror. Machete närmar sig med stormsteg och låter, om möjligt, bättre för var dag som går. För er som glömt exakt hur bra trailern var och är, så slänger jag in den här nedan.

Sen har vi den stencoola kommande zombie-rullen Zomieland med Woody Harrelson i huvudroll! Mer om den behöver inte sägas än, se trailern här nedan!

En remake av Enter the Dragon är på gång, med Ninja Assassin-huvudrollen, och Koreanske pop-idolen, Rain, i huvudroll.. Jag håller på mina åsikter om det tills efter jag sett Ninja Assassin.

Apple har lagt upp en trailer för Ong Bak 2 i och med den kommande amerikanska releasen av filmen. Exakt vad det blir för version man släpper är dock osäkert i dagsläget då det sägs att den europeiska versionen blir omklippt av Luc Besson, eller i alla fall hans team, detaljerna är lite oklara i dagsläget, men samtidigt ryktas det om att Magnolia, som ger ut filmen i staterna gör en egen omklippning av filmen. Oavsett vilken man väljer så är det en film som helt klart är i behov av att klippas om då den stundvis var närapå plågsam att se, även om actionscenerna förstås fortfarande är fantastiska (förutom i filmens inledande halva). Ni kan i vilket fall se den nya trailern på Apple.com

Ninjavision
Blogg listad på Bloggtoppen.se Film/Tv Top Film & TV bloggarNöje och Underhållning BlogRankers.com SvenskaSajter.com - Den ständigt växande länkkatalogen Bloggparaden