Archive for februari, 2010

Born To Raise Hell

trailer_borntoraisehell
Steven Seagal är, Steven Seagal, i ännu en film. De slutar aldrig att komma, troligen kommer han göra den här rollen tills han dör, vilket nog blir vid typ 120 års ålder. Helt tokigt ser det dock inte ut, men trots senaste tidens förbättringar är det nog fortfarande säkrast att lägga förväntningarna lågt. Read the rest of this entry »

Daybreakers (2009)

recension_daybreakers
Vampyrfilmen har sakta krypit sig in i vår vardag med hjälp av bl.a. Buffy the Vampire Slayer och en och annan vampyrrulle per år. Zombiegenrens transformation med snabba zombies och stundvis vampyrliknande krafter har troligen också bidragit till ökat intresse för vampyrfilm. Så kom Twilight och flirtade upp varenda tonårsflicka i brygga, fistade actiontokiga, slashertörstande filmnördar som undertecknad med trånande blickar och tonårsångest in i oändligheten. Oavsett vad man tyckte om Twilight så startade den dock en våg av vampyrfilmer (som borde tagit fart med briljanta 30 Days of Night, om något). Daybreakers står som ytterligare en i raden, men är den ett försök att rida på vågen av sub-genrens nyvunna popularitet, eller en film som gett sig ut med en djupare ambition än att casha in på tonårsflickorna? Read the rest of this entry »

Kall Som Is

bloggbild8.jpg
För alla er som gjorde det hälsosamma valet att inte titta på Melodifestivalen i lördags kommer här den ca fem minuter långa sketchen med Dolph, vilken var programmets inte bara absoluta, utan enda höjdpunkt. Rykten om viss medverkan av Sylvester Stallone i någon av de kommande sketcherna har dykt upp lite varstans, och vi kan bara hålla tummarna för att de är sanna. Klicka er vidare för att se Dolphs uppdrag del 1: Kall Som Is. Read the rest of this entry »

Snowblind

trailer_snowblind
”Green Screen and Grindhouse made a baby!” stoltserar de med i trailern till denna tyskproducerade postapokalyptiska spaghettiwestern-wannabe grindhousefilm. Read the rest of this entry »

Centurion!

trailer_centurion
Äntligen en trailer för Neil Marshalls kommande film Centurion om romerska soldater bakom fiendens linjer ställda inför valet att slåss eller dö! Read the rest of this entry »

Bodyguards and Assassins (2009)

recension_bodyguards_and_assassins
Med en helt enorm skala 1:1 återuppbyggnad av Hong Kong från 1905, och en rollista som rymmer flera av Hong Kongs största skådespelare, vore det rentav en underdrift att kalla Bodyguards and Assassins för ett ambitiöst projekt. All ambition, alla skådisar och pengar åsido krävs det förstås också att det faktiskt är en bra film. Det som visats upp från filmen tidigare var lovande, actionscenerna såg grymma ut och filmen verkade faktiskt ha något mer än ”bara” action att visa upp. Så nu är frågan förstås, höll den de stora orden om den fantastiska action som Donnie Yen snackat om inför filmen, höll den löftena om sin storhet och gripande berättelse? Read the rest of this entry »

The Storm Warriors (2009)

recension_storm_warriors
The Storm Warriors, uppföljare till populära The Storm Riders från 1998, med samma skådespelare i huvudroll, och en trailer som såg mer än lovligt ass-kicking ut. Så höll bröderna Pangs uppföljare allt som lovats i trailern och försnacket då? Blev den så actionpackad och fylld av coola effekter som det såg ut att bli? Read the rest of this entry »

Vengeance (2009)

recension_vengeance
I motsats till Universal Soldier: Regeneration tyckte jag väldigt mycket om trailern för Vengeance och hade förhoppningarna högt ställda. Filmen handlar om fransmannen Costello, spelad av franska sångaren Johnny Hallyday, vars dotter, svärson och barnbarn blivit brutalt mördade i sitt hem i Hong Kong. Costello som numer jobbar som kock har ett mörkt förflutet, och tvingas återgå till sina gamla metoder för att utkräva sin hämnd. Till sin hjälp har han tre lönnmördare som jobbar för maffian i Hong Kong, och tillsammans ger de sig ut på jakt efter de ansvariga. Read the rest of this entry »

Universal Soldier: Regeneration (2009)

recension_unisol3
När trailern kom spreds en frän doft av radioaktiv ost märkt med Tjernobyl bland alla som såg den. Det var inte lovande, inte ens lite. Men efter att ha sett filmen inser jag det geniala i att göra en så grymt usel och missvisande trailer. Förväntningar i bott betyder att man ökar chanserna att bli positivt överraskad avsevärt, och det här är ju trots allt Dolphs och Van Dammes återförening efter 15 år isär! Dessutom i en uppföljare. Som om det inte vore nog slår man på försäljningstrumman extra mycket när man stoppar in en stor MMA-fighter i filmen (Andrei Arlovski), och spelar på sportens kraftiga tillväxt de senaste åren. Oavsett hur dålig trailern visar sig vara kommer folk se den här filmen, så är det bara. Och jag såg den, och jag blev riktigt positivt överraskad! Read the rest of this entry »

Recensionshysteri!

violent_cinema
Har mycket på bordet just nu och dessvärre inte hunnit med Violent Cinema lika mycket som vanligt, kände dock att det var dags att uppdatera lite nu så här kommer 4 (!) recensioner! Enjoy!

The Storm Warriors (Storm Riders 2)
Av bröderna Pang med Simon Yam, Suet Lam, Nicholas Tse, Aaron Kwok m.fl.

Bodyguards and Assassins
Av Teddy Chan med Donnie Yen(!), Nicholas Tse, Simon Yam, Tony Leung, Cung Le m.fl.

Vengeance
Av Johnnie To, med Johnny Hallyday, Simon Yam, Suet Lam (såklart) m.fl.

Universal Soldier: Regeneration
Av John Hyams med Jean-Claude Van Damme och Dolph Lundgren!

Sida 1 av 212
Ninjavision
Blogg listad på Bloggtoppen.se Film/Tv Top Film & TV bloggarNöje och Underhållning BlogRankers.com SvenskaSajter.com - Den ständigt växande länkkatalogen Bloggparaden