Turbo, sci-fi-action-kortfilm

kortfilm_turbo
I och med det här inlägget kände jag att det fanns ett behov att lägga till kategorin ”Kortfilm”, vilken kommer användas för just det också. Anledningen är att vi inte vill begränsa oss till endast amatörfilm när det gäller kortfilm utan posta allt som är värt att postas här. Nu avser det här inlägget en film som är slutprojekt för en filmskolestudent (Jarrett Lee Conaway), och hamnar någonstans mittemellan amatörfilm och professionell produktion, därav hamnar den i båda kategorierna (kategorin ”Amatörfilm” har döpts om till ”Amatör/Indie-film”).

Turbo är en ca 20 minuter lång film i en framtid där tv-spelandet nått nya nivåer och nu är helt interaktivt, fyrdimensionellt om man så vill. Spelet i fråga är ”Super Turbo Arena”, en härlig mix av titlar från nu existerande fighting-spel, och är alltså just ett fightingspel. Story är ganska simpel, och kan bäst liknas vid en modern sci-fi version på Karate Kid i superturbo hastighet, så det finns inte så många onödiga sidospår. Det är främst fightingen och själva tv-spelet filmen fokuserar på, och effekterna är faktiskt grymt välgjorda, snygga och passande. Hur man växlar mellan verklighet och tv-spel är både smart och snyggt och filmen som helhet är underhållande.

Helt klart en intressant grund för en långfilmsversion med djupare och mer originell story, samt samt utrymme för intressantare karaktärer. Vi får se vart det hela slutar, läser ni vidare kan ni i vilket fall se hela filmen.

Related Posts with Thumbnails
Bookmark and Share

blog comments powered by Disqus
Ninjavision
Blogg listad på Bloggtoppen.se Film/Tv Top Film & TV bloggarNöje och Underhållning BlogRankers.com SvenskaSajter.com - Den ständigt växande länkkatalogen Bloggparaden